Intermittent P0106 issue

More
1 week 6 days ago #203724 by Grayfox
Intermittent P0106 issue was created by Grayfox
I am getting this rather annoying CEL that is Intermittent.
I clear it, it stays off for a week and will come on randomly when driving.
Sometimes soon after starting or maybe after 15min.

Along with the CEL, The Hill Start Assit Light, ABS Light, TCS light were on with Cruise Control Flashing.
After shutting the car down and restarting it, the Hill Start Assist Light and ABS lights were off.
Another thing is Torque was not able to show me my speed but the speedometer was working.


I have checked for any loose vacuum lines and can't find any
Not getting any Lean codes so unmetered air doesn't seem like it is an issue.

The car does have a MAF Sensor but it has been cleaned using MAF sensor cleaner
This is the code Torque pulled from the car as well as the freeze frame data.
I do have a dedicated OBD-II scan tool but it gives me the codes P0600.
Nothing else.
Cars


My Car is a Subaru Impreza 2011
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Advertisement
More
1 week 6 days ago #203731 by college man
Replied by college man on topic Intermittent P0106 issue
By looking at the code description P0600 The symptoms fit whats going on. The car is going into safe mode. When you turn it off and on
it resets. Then all is normal until the next time it loses power again. Check power and ground to the ecm. inspect the harness. Low battery
voltage can also be a factor

www.yourmechanic.com/article/p0600-obd-i...n-by-spencer-clayton

Believe it or not Iam trying to help you.

Proud to be Eric The Car Guy Certified.

Over 10,000 posts strong.

Mobil1 New Jersey highway tested everyday.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 5 days ago #203741 by relative4
Replied by relative4 on topic Intermittent P0106 issue
So are you getting a P0106 or not?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 5 days ago - 1 week 5 days ago #203744 by Grayfox
Replied by Grayfox on topic Intermittent P0106 issue
Torque is just giving me P0106, nothing else.
The OBD Scan tool is just giving me P0600.
The two codes it says it is detecting are both P0600, one has #07E8 the other is #07E8bd
Last edit: 1 week 5 days ago by Grayfox.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 week 4 days ago #203748 by relative4
Replied by relative4 on topic Intermittent P0106 issue
Have you addressed the MAP sensor?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Advertisement
More
1 week 4 days ago #203754 by Grayfox
Replied by Grayfox on topic Intermittent P0106 issue
Currently don't have an easy way to test the Map sensor.

Seen some videos on it where they supply 5v and then start pulling a vacuum on the sensor to test the voltage it gives.

I do have the service manual but I can't access it due to my PC being dead as the manual uses IE ActiveX to run.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.264 seconds